Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 826 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

120.000 euro rijker. Niet verkeerd.

Donderdag 11 oktober 2012 - Merely van der Drift

Dat is lekker verdienen. Twee keer een ‘bug’ vinden op Google en je verdiend gelijk 120.000 euro. Dat gebeurde een tiener uit Amerika.

Een bug is een programmeerfout in het systeem. Oftewel het programma werkt niet, zoals het bedrijf het bedoelt had. Voor Google is het noodzaak dat er vrijwel geen bugs in het systeem voorkomen. Om te voorkomen dat zij er overheen kijken, hebben ze twee miljoen euro aan de kant gezet. Dit bedrag wordt verdeeld over de zoekers die zo’n bug kunnen vinden.

De onbekende tiener, die bekend staat onder de naam Pinkie Pie, zag dit wel zitten. Hij vond niet één keer, maar zelfs twee keer een fout in Google Chrome en mocht daarom 120.000 euro opstrijken. Hij heeft al eerder aan Google zijn sollicitatiebrief gestuurd, maar daar werd niks mee gedaan. Na de tweede treffer gaan ze er alsnog naar kijken. Dat zou aardig wat geld schelen.

Bron: hpdetijd.nl

Trefwoorden: Ict Beloningen Onbekend Foutje