Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 827 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

63 procent van horecamedewerkers drinkt teveel

Woensdag 5 september 2012 - Merely van der Drift

Van al het personeel in de horeca drinkt 63 procent te veel alcohol. Zowel bij bars, restaurants als hotels. Dit kwam uit een studie van het blad Scandinavian Journal of Public Health.

Uit dit onderzoek kwam ook dat je een grotere kans hebt om alcoholist te worden, wanneer je in de horeca werkt. Vooral bij cafés en discotheken is dit zo. Barmannen en vrouwen doen vaak drankjes en shotjes mee met de klanten. Van de jonge vrouwen in de horeca, drinkt 82 procent richting coma. Vooral medewerkers onder de 30 kunnen er aardig wat van.

Dit onderzoek is gehouden in Zweden, we weten dus niet hoe dit in Nederland is. Hiervoor zijn duizenden mensen tussen de 18 en 59 onderzocht. Iets meer dan de helft werkte hiervan in de horeca, de rest had een andere baan.

Bron: www.metro.nl