Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 639 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Alcoholgebruik door jongeren verhoogt kans verslaving

Dinsdag 21 mei 2013 - Charlotte Portielje

Alcoholverslaving wordt een steeds groter probleem. Mensen die beginnen met drinken tijdens de pubertijd hebben een grotere kans om later verslaafd te raken. Verantwoord drinken zorgt daarentegen niet voor een kleinere kans op een verslaving. Het drinken van alcohol op zich is al een stap in de verkeerde richting.

De universiteit van Heidelberg in Duitsland onderzocht het drankgebruik van jongeren. Ze onderzochten wanneer het eerste alcoholische drankje werd genuttigd door de jongeren. Vervolgens onderzochten ze of er een verband was met het drinkgedrag op hun 19de, 22ste en 23ste jaar. 

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer mensen in de pubertijd alcohol nuttigen, later een grotere kans hebben op alcoholverslaving. Dit komt doordat het brein op jonge leeftijd programmeert om ervan te genieten. Dit is dus ook wanneer een kind gematigd alcohol drinkt. Bij de eerste slok gaat het al fout. Een alcoholvrije jeugd is dus het beste voor de jongeren, maar probeer dat maar eens te realiseren…

 

Bron: AD