Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 804 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Alcoholgebruik zorgt voor hersenbeschadiging

Woensdag 24 april 2013 - Charlotte Portielje

Heb jij afgelopen weekend iets te diep in het glaasje gekeken? Dit kan ervoor zorgen dat je schade oploopt aan je hersenen. Drink jij vaker te veel alcohol? Nieuw onderzoek toont aan, dat je jouw hersenen kan beschermen tegen overmatig alcoholgebruik.

Overmatig alcoholgebruik is slecht voor de gezondheid. Vooral studenten kunnen stevige drinkers zijn. Zeker wanneer je nog jong bent kan dit zorgen voor hersenbeschadiging. Hersenen blijven zich ontwikkelen tot 24 jarige leeftijd.

Wanneer er sprake is van overmatige alcoholgebruik, kan er schade ontstaan aan de ‘witte stof’ in de hersenen. Hersenen bestaan uit witte en grijze stoffen. Grijze stoffen zijn de zenuwcellen en de witte stoffen zijn de uitlopers daarvan. De witte stoffen zijn belangrijk voor het verbinden van verschillende cellen in je hersenen.

Kan je niet minderen met alcoholgebruik, maar wil je de schade beperken, ga dan sporten. Onderzoekers ontdekten dat hardlopen, fietsen of wandelen de schade beperken. Volgens de onderzoekers kan je de schade beperken door naast het drinken genoeg te sporten. Dus voor de zuipende studenten: beweeg genoeg! Of probeer toch te matigen met alcohol…

 

Bron: Nu.nl