Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 799 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

België neemt maatregel bij dronkenschap op de werkvloer

Dinsdag 21 oktober 2014 - Tara Stokdijk

De topman van de Belgische werkgeversorganisatie Unizo, Karel Van Eetvelt, vindt dat personeel dat in BelgiŽ drie keer dronken naar het werk is gekomen moet kunnen worden ontslagen. Een op de drie werknemers in BelgiŽ is in de afgelopen vijf jaar wel eens geconfronteerd met alcoholmisbruik tijdens het werk.

In Belgie mag er nu geen alcohol- of drugstest worden afgenomen bij werknemers. Unizo wil dat dit wel wordt toegestaan. Unizo wil een puntensysteem invoeren, waarbij het na drie keer dronken op het werk mogelijk is om de werknemer te ontslaan. Unizo wil deze maatregel invoeren om de veiligheid van de collega’s en de klanten en de reputatie van het bedrijf te beschermen.

In Nederland is dit volgens VNO-NCW niet nodig. Wanneer een werkgever aangeeft dat een werknemer drie keer dronken is geweest op het werk en er zit geen verbetering in, dan zal geen rechter het ontslagverzoek afwijzen. Er zijn ook geen klachten dat het stelsel in Nederland niet in orde is.

Bron: NuZakelijk