Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 820 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Ben jij hygiënisch op de werkvloer?

Vrijdag 3 juni 2016 - Gianna

Uit onderzoek blijk dat de hygiëne van je collega’s de grootste irritatiebron is op de werkvloer. Is dit ook al zo herkenbaar voor jou?

Het onderzoek werd uitgevoerd door het hygiëneproductenbedrijf SCA. Hier werd gekeken hoe werknemers denken over het hygiëneniveau van collega’s.

Uit het onderzoek bleek dat veel werknemers de dagelijkse handelingen als elkaars hand schudden of drie zoenen geven juist helemaal niet hygiënisch vinden. Daarnaast wordt het ook ondervonden als oncomfortabel.

Hoesten en niezen is ook niet echt een favoriet, maar liefst 47 procent vindt dit onaangenaam. Naast de ergernissen van collega’s zijn er ook ergernissen over de werkvloer. De ondervraagden vinden dat als de werkplek onhygiënisch is dit ook invloed heeft op de werkprestaties.
 

Dit zijn de 5 grootste ergernissen op de werkvloer:

1. Het aantreffen van haren van collega's op wasbak of badkamervloer

2. Vies ogende of vies ruikende kleren van collega's

3. Kruimels of vlekken van andermans eten/drinken

4. Collega's die rommel niet achter zich opruimen

5. Het gebruiken van hetzelfde toilet als onbekende bezoekers

 

Bron: metronieuws.nl 

Trefwoorden: Werknemers Bijbaan Werk