Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 812 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

De helft van de Nederlanders werkt een dag extra door overuren

Donderdag 7 januari 2016 - Esmee

In Nederland worden er veel overuren gedraaid, meer dan het wereldwijde gemiddelde. De Nederlandse werknemers die overwerken geven aan acht tot twaalf uur per week over te werken. Dit komt neer op een dag extra werken per week.

Er is een internationaal onderzoek gedaan onder meer dan 44.000 werknemers uit het bedrijfsleven dat is gehouden in meer dan honderd landen. Hieruit is gebleken dat de meeste zakelijke professionals gemiddeld zeven uur per week overwerken.  19 procent van deze werknemers geeft aan maar twee tot vier overuren per week te maken.

In Nederland lijkt overwerken heel normaal. Slechts 13 procent geeft aan minder dan één uur per week over te werken.

De dag dat de meeste overuren worden gemaakt wereldwijd is maandag. Vrijdag is de dag dat de minste overuren worden gemaakt, de meeste werknemers willen namelijk zo vroeg mogelijk weekend vieren. In Nederland zijn dinsdag en donderdag populaire dagen om overuren te maken.

Bron: Nu.nl