Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 815 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

De ideale baan vinden door vaak wisselen van werk

Maandag 10 november 2014 - Tara Stokdijk

Uit onderzoek naar werkloosheid onder jongeren is gebleken dat het goed is om als twintiger vaak van baan te wisselen. Dit zou de kans op het vinden van de ideale baan tussen de dertig en vijftig jaar groter maken.

Een van de onderzoekers, Henry Siu, verklaard dat dit komt omdat jongeren op die manier meerdere banen uitproberen. Zo zouden zij makkelijker een beroep vinden waar plezier, inkomen en kunde samenkomen. De kans op hoger salaris is groter en dan kans op ontslag zou kleiner zijn.

Tegen het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic zegt Siu dat het niet waar is dat jongeren lastiger aan een baan komen. ‘Jongeren vinden juist makkelijker een baan dan iemand van 45 of 55 jaar, maar zij nemen sneller ontslag.’

Bron: Nu.nl