Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 804 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

De minste vrije dagen in Nederland

Dinsdag 11 februari 2014 - Sanne Hofman

Werkend Nederland heeft het niet heel goed getroffen in vergelijking met andere landen in West- Europa. In Nederland hebben wij namelijk de minste feestdagen en wettelijk bepaalde vakantiedagen.

In totaal hebben wij in Nederland 28 vrije dagen. Met deze 28 dagen staan we onderaan het lijstje van 14 andere landen in West- Europa, laat het onderzoek van adviesbureau Mercer zien. Deze lage positie van Nederland komt doordat wij slechts acht nationale feestdagen hebben.


Binnen Europa zijn de verschillen tussen het aantal wettelijke vakantiedagen en feestdagen groot. Finland doet het bijvoorbeeld beter. Zij hebben in totaal 39 vrije dagen, 15 daarvan zijn nationale feestdagen. Op nummer twee staat Griekenland, met in totaal 12 feestdagen. Denemarken, Frankrijk, Zweden en ItaliŽ doen het ook nog goed met in totaal 11 nationale feestdagen.


De meeste wettelijke vakantiedagen worden gegeven in Groot-BrittanniŽ, namelijk 28 dagen. Groot-BrittanniŽ wordt gevolgd door Finland, Zweden, Denemarken en Luxemburg met 25 wettelijke vakantiedagen.


Bron: Telegraaf