Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 639 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Drie uur zitten als gevolg van een broodje eten

Dinsdag 30 oktober 2012 - Merely van der Drift

Die kerken van tegenwoordig. Niks mag meer. Niet vloeken, geen kinderen betasten en nu mag je zelfs geen broodje meer op de trappen eten. Drie uur lang moest een student op het politiebureau besteden, omdat hij zijn broodje at op de trappen van de kerk en wat vuil achterliet.

De 18-jarige scholier Jef Coulommier zit op het Sint-Romboutscollege in Mechelen. Deze school is te klein voor het aantal leerlingen wat ze hebben. Samen pauze houden gaat dus niet, omdat er simpel weg te weinig ruimte is. De ouderejaars hebben daarom toestemming om in de pauze weg te gaan, terwijl het jongere grut verplicht is om hun boterhammetjes binnen de muren te eten.

Ze besloten lekker bij de kerk op de trap te gaan zitten. Er is hun ooit in een ver verleden verteld dat dit verboden was, maar dat konden ze zich niet meer herinneren. Helaas voor hen was de politie oplettend en besloot verhaal te halen. De jongens pikte dit niet en hadden een weerwoord. Ze waren blijkbaar te brutaal, want de jongens werden afgevoerd naar het politiebureau. Daar werden ze niet zomaar losgelaten. Jef heeft drie uur moeten wachten tot zijn moeder hem, helemaal vanuit Brussel, kwam halen.

Volgens de politie was er sprake van overlast. Toch vond ook de politie dat ze misschien wel te overdreven hadden gereageerd. De reden voor het oppakken is dat er altijd veel overlast is op de Veemarkt, waar de kerk staat. Daarnaast hadden de jongens vuil achtergelaten. De moeder van Jef begrijpt het ongeval en vindt het goed dat overlast aangepakt wordt, maar vindt ook dat de politie beter op zoek kan naar echte boeven in plaats van onschuldige jongens op te pakken.

Bron: nieuwsblad.be