Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 827 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Europese Uni wil arbeidsmarkt verbeteren

Maandag 13 mei 2013 - Charlotte Portielje

De Europese Investeringsback gaat miljardenkredieten verstreken voor Europa. Bedrijven moeten daarmee opleidingsplekken en banen gaan creŽren voor jongeren op de arbeidsmarkt.

Het idee komt bij de Duitsers en Fransen vandaan. Ze willen de jeugdwerkloosheid in Europa gaan bestrijden. Het idee gaat ‘New Deal voor Europa’ heten en deze maand wordt het bekend gemaakt in Parijs. New Deal is geen nieuwe naam voor een plan. Het werd namelijk al eerder gebruikt in Amerika, door Roosevelt. Dit was ook een plan om de economische situatie te verbeteren. Tot nu toe zijn het allemaal nog geruchten en bronnen over de New Deal voor Europa, maar het schijnen betrouwbare bronnen te zijn.

De Europese Unie wil tot 2012 ongeveer 6 miljard euro uitgeven aan investeringen voor de arbeidsmarkt. De Europese Investeringsbank kan dan geld lenen aan bedrijven die jongeren aan het werk willen helpen.

Bron: nu.nl