Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Even een onderonsje met de baas

Donderdag 18 oktober 2012 - Merely van der Drift

Wat je al niet doet voor een promotie. Even onder de tafel duiken, een bekend gezegde op de werkvloer. Vaak is dit gezegde een grapje wanneer een collega extra vrij mag of een hogere functie krijgt. Toch gebeurt het steeds vaker dat de baas even een onderonsje met een van zijn werknemers heeft.

Uit onderzoek is gebleken dat 20 procent van de ondervraagden zou het overwegen om met de baas het bed in te duiken. De mannen staan hier positiever in dan de vrouwen. Bij de mannen is dit namelijk 30 procent, terwijl bij de vrouwen maar acht procent dit daadwerkelijk zou overwegen.

Het is best bizar dat zeven procent dit absoluut zou doen. Niet voor liefde, maar gewoon om makkelijk promotie te maken in plaats van hard te werken. Je brengt niet alleen jezelf in rare omstandigheden, maar ook de baas. Stel dat er iets misloopt tussen jullie twee, dan is die promotie al snel voorbij en mag je op zoek naar een andere baan. Ook heb je de kans dat collega’s erachter komen, waarna een roddel begint. Toch houdt dit veel mensen niet tegen. 12 procent overweegt het zeker om lekker onder de tafel te duiken.

Dit onderzoek is onder 5000 werkzoekenden gehouden.

Bron: femalefirst.co.uk