Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 839 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Extra begeleiding voor werkloze jongeren met een beperking

Donderdag 4 oktober 2012 - Merely van der Drift

In Nederland zijn 40.000 gehandicapte jongeren. Deze jongeren zijn opgeleid, vaak ook hoog opgeleid, maar kunnen geen baan vinden door hun beperking. Terwijl ze qua denkwerk gewoon hetzelfde kunnen als mensen zonder handicap en vaak ook nog lichamelijk veel kunnen.

De Radboud Universiteit in Nijmegen gaat de werkeloze jongeren met een handicap nu helpen aan een baan. Ze worden gekoppeld aan een genoemd “werkmaatje”. Dit maatje heeft al een diploma en heeft al werk gevonden. Diegene kan de ander dus helpen met het zoeken naar werk. Hij of zij heeft misschien connecties of tips.

De plannen zijn er al, maar zijn nog niet zeker. Op dit moment krijgen alle studenten al begeleiding om een baan te vinden. De universiteit wil nu extra nadruk leggen op de studenten die moeilijker een baan kunnen vinden. De studenten met een beperking.

Bron: gelderland.nl