Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Extra leerbanen voor jongeren

Maandag 7 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft vandaag bekendgemaakt dat er ruim tienduizend extra leerbanen bij komen voor jongeren in het bedrijfsleven.

De samenwerking tussen kabinet, werkgevers, werknemers en ambassadeur van jeugdwerkloosheid, Mirjam sterk heeft goed uitgepakt. De 10.094 extra banen zijn het resultaat ervan. Het kabinet heeft al eerder 80 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de jeugdwerkloosheid.

De jeugdwerkloosheid bedroeg in 2011 nog 9,8 procent en in augustus van dit jaar is dat toegenomen tot maar liefst 15,9 procent. Het is de laatste jaren dus flink gestegen.

Asscher maakt het aantal extra leerbanen bekend in het bijzijn van Mark Rutte, Mirjam Sterk en minister van Onderwijs Jet Bussemaker. Voorafgaand aan de bekendmaking bracht Meneer Asscher samen met meneer Rutte en minister Bussemaker  een werkbezoek aan leerbedrijven in de Rotterdamse haven die leerplekken ter beschikking hebben gesteld.

Bron: NU.nl