Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 842 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Flevoland telt hoogste percentage werklozen

Maandag 24 februari 2014 - Sanne Hofman

Afgelopen jaar is de werkloosheid in heel Nederland gestegen. Vooral voor Flevoland is deze ontwikkeling het afgelopen jaar slecht geweest. Het percentage werklozen in deze provincie steeg het meest. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

In Flevoland is 10,9 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dit is het hoogste percentage werklozen onder alle provincies. In vergelijking met andere provincies is in Flevoland de werkloosheid ook nog eens het hardst gestegen.


Andere provincies
In Groningen en Friesland ligt het percentage werklozen ook relatief hoog. De percentages komen boven de 9 procent uit meldt het CBS. In Zeeland is de werkloosheid het kleinst. Dit is al het vijfde jaar op rij dat deze provincie het laagste percentage werklozen heeft.

De stijging van het percentage werklozen was het laagst in de provincie Drenthe.


Grote steden
Het CBS heeft de werkloosheid in de grootste steden van Nederland ook onderzocht. Ook hier is de werkloosheid gestegen. In de stad Rotterdam is de werkloosheid met 13,9 procent van de beroepsbevolking, het hoogst. In Den Haag is 11,1 procent van de beroepsbevolking werkloos en in Amsterdam is dit 10 procent. In Amsterdam is het percentage het meest gestegen.


Bron: RTL nieuws