Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Hamburger straf

Maandag 3 februari 2014 - Sanne Hofman

Het zal je maar gebeuren. Je doet je werk niet goed en voor straf moet je meedoen aan een gedwongen vreetfestijn. In Nederland zal je dit niet snel horen maar in Japan daarentegen heeft een politieagent zijn ondergeschikten ‘een lesje geleerd’.

Vrijdag heeft de Japanse krant Yomiuri Shimbun gemeld dat de gedwongen eet straf gebeurde tijdens diensttijd in een politiebureau. Vier slachtoffers van de Japanse agent moesten gedwongen in één keer vijftien hamburgers, vijftien donuts, hopen noedels en liters koffie verkeerd opeten en drinken. “Omdat ze hun werk niet goed deden wilde ik ze drillen.” zegt de 40 jarige politieagent uit Osaka. Daar kwam ook nog eens bij dat de slachtoffers zelf de hopen voedsel moesten inslaan.


De politieman heeft een disciplinaire straf gekregen en deze ook uitgevoerd. Vervolgens heeft hij zelf ontslag genomen.


Bron: NU.nl