Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 839 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Helft werkgevers vermindert salaris

Woensdag 1 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Uit onderzoek van salarisverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij is gebleken dat veel Nederlanders het afgelopen jaar werk zijn gaan doen voor minder salaris. Bijna de helft van de Nederlandse werkgevers heeft werknemers gevraagd een lagere functie uit te voeren waarvoor zij minder betaald krijgen.

Bij een op de tien bedrijven is het zelfs zo dat er aan werknemers is gevraagd om hetzelfde werk te doen tegen een lager salaris. Ook heeft een kwart van de ondervraagde bedrijven zich  niet aan arbeidsvoorwaarden gehouden, door aan werknemers te vragen af te zien van salarissen, de dertiende maand of verlofdagen.

In de bouw en de financiële sector kwam dit het meest voor. Volgens de onderzoekers is er onder werknemers nog veel angst voor reorganisaties en dit zou een reden zijn waarom personeel akkoord gaat met een lager salaris.

Bron: NOS