Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 837 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Het is vandaag Secretaresse dag!

Donderdag 17 april 2014 - Sanne Hofman

Het is vandaag Internationale Secretaresse dag. Vandaag is de dag dat alle secretaresses in het zonnetje worden gezet. Ze worden verwend met bloemetjes, gebak, of wat extra uurtjes vrij. Waar komt deze dag eigenlijk vandaan? En wat doen de mensen in Nederland op deze dag?

Het idee voor een Secretaresse dag komt oorspronkelijk uit Amerika. Sinds 1989 is het idee langzaam naar Nederland doorgestroomd.

In Nederland wordt Nationale Secretaresse dag altijd gevierd op de derde donderdag van april. Op deze dag zetten we de secretaresses even extra in het zonnetje. Secretaresses worden over het algemeen ondergewaardeerd en dit is erg onredelijk. Secretaresses spelen namelijk steeds een belangrijkere rol. “Secretaressen zijn professionele ondersteuners die niet alleen meer operationeel zijn, maar ook meedenken, proactief zijn en zelfstandig kunnen handelen. En zij weten waar het om draait in een organisatie.” aldus Miranda van Mondfrans, eigenaresse van Pro Assistance.

Vandaag draait het dus om waardering en om een verbetering van het imago van secretaresses!