Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 799 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Jongeren kijken anders tegen oudere werknemers aan

Woensdag 29 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Het CBS deed onderzoek naar generatiekloven op het werk. Woensdag maakte zij de resultaten van dit onderzoek bekend. Uit het onderzoek blijkt dat ouderen en jongeren heel afwijkende denkbeelden hebben.

Meer dan de helft van de jongeren vindt dat werknemers van 55 jaar en ouder minder productief zijn dan de medewerkers tot 35 jaar. Nog geen kwart van de ouderen† is het hier mee eens. De ouderen vinden zichzelf vooral stressbestendig . Terwijl jongeren vinden dat ouderen en jongeren even stressbestendig zijn.

Waar jongeren en ouderen wel hetzelfde over denken is dat ouderen werknemers loyaler en nauwkeurig zijn en jongere werknemers zouden beter overweg kunnen met nieuwe technologieŽn. †CBS deed dit onderzoek naar aanleiding van het toenemen van leeftijdsdiscriminatie.

Bron: Nu.nl