Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 804 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Kleine banen steeds vaker vervuld door jongeren

Woensdag 24 september 2014 - Tara Stokdijk

Dinsdag bracht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gegevens over het tweede kwartaal van 2014 naar buiten. Hieruit bleek dat de kleine banen, of terwijl de banen van minder dan twaalf uur per week, steeds vaker naar de jongeren gaan. Het aantal kleine banen vervuld door jongeren is gestegen.

In 2000 was 53 procent van de mensen met een kleine baan tussen de vijftien en 25 jaar. Dit jaar is dit ruim 60 procent. Bijna 900.000 hebben een kleine baan en werken dus minder dan twaalf uur per week. Dit gaat om 11 procent van het totaal aantal werkenden in Nederland.

Van alle mensen met een kleine baan wil driekwart niet langer werken dan twaalf uur per week. De reden hiervoor bij jongeren is voornamelijk de opleiding die zij ernaast volgen, bij ouderen is dit vaak het huishouden.

Bron: Nu.nl