Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 649 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten

Laat de zon altijd schijnen!

Woensdag 6 maart 2013 - Charlotte Portielje

Wat is iedereen toch opeens vrolijk de afgelopen dagen. Dat heeft vast en zeker met het mooie weer te maken. We hebben er lang om moeten wachten, en het was ook van korte duur, maar we hebben er even van genoten.

Maar waarom moet de zon schijnen om vrolijk en gelukkig te worden? Waarom doen we niet alsof elke dag de zon schijnt? Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat optimisten duidelijk langer leven dan pessimisten. Je kan beter heel positief zijn ingesteld en een kilootje meer wegen dan heel pessimistisch zijn en geen overgewicht hebben, tenminste als we Martin Seligman moeten geloven. Martin is een Amerikaanse psycholoog die beweert dat optimistische mensen ongeveer 7,5 jaar langer leven dan de chagrijnen onder ons.

Heb je toch nog last van pessimistische trekjes? Misschien heb je iets aan de volgende tips:
- Verander ‘moeten’ in ‘willen’
- Geef je dag een doel
- Wordt vrijwilliger
- Verras je vrienden
- Houd een lijstje bij met ‘het beste van vandaag’

Als we met z’n allen gezellig optimisten worden, hebben we toch aardig wat jaren extra te leven. En dan hoeven we niet meer te wachten op die schaarse zonnige dagen in Nederland.

 

Bron: HappyNews