Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 839 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Mannen winkelen vaak onder werktijd

Donderdag 14 november 2013 - Sharon Kardjo

Uit een onderzoek van een Nederlandse kortingswebsite is gebleken dat mannen twee keer zo vaak online winkelen onder werktijd dan vrouwen. Er zijn tijdens dit onderzoek 1.047 mensen ondervraagd.

Veel ondervraagde vrouwen vinden het ongepast en vervelend om onder werktijd te winkelen. Mannen lijken hier veel minder problemen mee te hebben. Een medewerker van de website zegt: ‘’Het lijkt erop dat vrouwen een groter plichtsbesef hebben en zich niet prettig voelen bij het online shoppen in de tijd van de baas.’’

Je zou eerder zeggen dat vrouwen dit vaker doen, omdat shoppen meestal geassocieerd wordt met het kopen van kleding. Mensen denken minder snel aan elektronica en dure gadgets zoals een iPad, terwijl deze producten juist door mannen gekocht worden.

Jongeren vinden het in tegenstelling tot sommige vrouwen helemaal geen probleem om soms te winkelen tijdens werktijd. Als jongeren zich vervelen op het werk dan gaan zij sneller online shoppen. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft toe tijdens werk online spullen aan te schaffen.

Bron: NU.nl