Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 820 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Meer personeelsreductie dan loonverlaging tijdens crisis

Dinsdag 9 december 2014 - Tara Stokdijk

Uit een online enquete onder ruim 36000 Duitse en Nederlandse werknemers is gebleken dat bedrijven tijdens de crisis vooral voor personeelsreductie kozen om kosten te beheersen. Dit werd gepubliceerd in het tijdschrift Mens en Maatschappij.

In 2009 en 2010 kozen bedrijven eerder voor personeelsreductie dan voor loonverlaging wanneer zij door de crisis geraakt werden. Ook medewerkers van bedrijven die niet door de crisis werden geraakt gaven in de enquete aan dat er eerder personeel werd verminderd dan dat salaris werd verlaagd.

Wanneer er personeelsreductie plaats vond ging dit vaak niet gepaard met loonsverlaging. Loonsverlaging ging wel vaak gepaard met personeelsreductie. Enkel het verlagen van lonen is weinig voor gekomen.

Bron: Nu.nl