Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 837 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Meer rechten voor flexwerkers

Dinsdag 11 november 2014 - Tara Stokdijk

Het ministerie van Sociale Zaken gaat een campagne starten om flexwerkers te wijzen op de nieuwe rechten die zij volgend jaar krijgen. De campagne zal op de radio te horen zijn en online te zien zijn en is vooral gericht op jongeren.

Volgend jaar zal er een nieuwe wet in gaan die de rechtspositie van flexwerkers verbetert. Werknemers met een tijdelijk contract zullen vanaf 1 juli het recht op ontslagvergoeding krijgen. Ze moeten dan wel minstens twee jaar in dienst geweest zijn en de overeenkomst moet door de werkgever beŽindigd zijn. Ook zullen zij na twee jaar in plaats van na drie jaar recht krijgen op een vast contract.

Op de website mijnwerkenzekerheid.nl zijn de nieuwe regels voor flexwerkers te zien. Ook bevat deze website extra informatie over de nieuwe wet.


Bron: Nu.nl