Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 820 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Minder treinen met slecht weer

Dinsdag 2 oktober 2012 - Merely van der Drift

Er hoeft maar één blaadje op het spoor te liggen en er is al vertraging. De treinen staan er niet bekend om dat ze altijd op tijd rijden. Er is zelfs bijna elke dag wel vertraging. Vooral de afgelopen weken was het naar en vanaf Schiphol al een paar keer raak.

De winter staat voor de deur en dat betekent vorst, kou, regen, wind, bladeren en misschien zelfs wel wat ijzel en sneeuw. Hartstikke leuk, maar degene die met het openbaar vervoer moeten, komen niet op hun werk aan. Vorig jaar vielen er zo veel treinen uit, dat mensen amper op hun werk aankwamen. Of vele uren later pas.

De NS en ProRail hebben nu bekend gemaakt dat er minder treinen ingezet worden, wanneer er verwacht wordt dat het weer hels wordt. Met hels bedoelen ze enorme vorst (-10) en/of minimaal 3 cm sneeuw is gevallen. Er is natuurlijk een kans dat de weersvoorspelling niet klopt, maar dat maakt hun niet uit. Beter voorkomen dan genezen. Nu is het wachten op de voorspelde ‘horrorwinter’.

Bron: nu.nl