Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 747 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Minder ziekmeldingen in tweede kwartaal 2014

Dinsdag 30 september 2014 - Tara Stokdijk

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt maandag dat het ziekteverzuimpercentage in Nederland is gedaald naar 3,7 procent. Dit percentage gaat over het tweede kwartaal van dit jaar. In 2013 was het ziekteverzuimpercentage 4 procent.

Een ziekteverzuimpercentage van 3,7 betekent dat er van iedere duizend werknemers 37 werknemers thuisbleven van het werk wegens ziek zijn. Dit lage percentage kan te maken hebben met de economische situatie.

De meeste ziekmeldingen vonden plaats in het onderwijs. In de horeca werd het minst verzuimd. Dit kan te maken hebben met de leeftijd van de werknemers in de sectoren en het aantal nul-urencontracten. Ziektemeldingen bij nul-urencontracten tellen niet mee in het verzuimpercentage.

Bron: Nu.nl