Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 842 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Mobiel opladen via wifi is mogelijk

Maandag 18 november 2013 - Sharon Kardjo

Studenten van de Amerikaanse Duke University hebben een methode ontdekt waardoor het mogelijk is om smartphones via een wifi-signaal op te laden. Dit heeft designblog Inhabitat gemeld.

De studenten Alexander Katko en Allen Hawkes hebben de oplaadmethode ontwikkeld en zij zeggen dat opladen via wifi efficiënter is dan de huidige-gsm-opladers. In het eerste prototype slaagden de studenten erin 7.3 volt aan elektriciteit op te wekken. Een normale gsm-oplader is meestal beperkt tot maar vijf volt.

Dat opladen via wifi mogelijk is komt door de zogenaamde ‘metamaterialen’. De energie van verschillende draadloze golven kunnen hierdoor worden omgezet in bruikbare stroom. Golven kunnen ook afkomstig zijn van satellieten of geluidssignalen.

De studenten willen in de toekomst deze technologie perfectioneren. Ze proberen de metamaterialen te verkleinen zodat het in verschillende toestellen van smartphone formaat past.

Bron: AD.nl