Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 827 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Ontslag wegens manager

Dinsdag 2 december 2014 - Tara Stokdijk

Chief Executive Board (CEB) heeft een onderzoek gehouden onder zon 18.000 werknemers wereldwijd. Uit dit onderzoek is gebleken dat veel werknemers zouden willen overstappen naar een andere baan wanneer zij hier door een betere manager worden geleid.

Als een betere manager gegarandeerd zou kunnen worden bij een andere baan zou een op de drie van de respondenten gelijk ontslag nemen bij de huidige werkgever. Wereldwijd wil 37 procent bij de huidige werkgever blijven. In Nederland is dit 46 procent.

Tegenwoordig is de persoonlijkheid van de leidinggevende veel belangrijker voor personeel dan dit vroeger was. Het onderzoek toont aan dat managers goed leiding moeten kunnen geven, maar ook goed met mensen om moeten kunnen gaan. Slechts een ruzie kan de relatie al verpesten.

Bron: Nu.nl