Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 827 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Op maandagmorgen het meest alert

Dinsdag 26 november 2013 - Sharon Kardjo

Uit onderzoek van Microsoft Office is gebleken dat werknemers zich het meest alert voelen op de werkvloer op maandagmorgen rond een uur of tien. Voor dit onderzoek zijn ongeveer duizend volwassenen ondervraagd.

Op maandagmorgen is het ideaal om aan een ‘to-do list’ te werken. Meestal bestaat deze lijst uit minimaal drie punten. Als deze punten niet afgewerkt zijn voor het eind van de dag dan loopt vaak de planning voor heel de week in de war.

50% van de vrouwen die ondervraagd zijn, raken vaak gestrest als punten te lang op het lijstje blijven staan. Mannen stressen ook, namelijk één op de drie raakt erg gespannen van een lange ‘to-do list’.

Het beantwoorden van e-mails wordt als de meest langdurige taak van de week gezien en een schone inbox wordt als belangrijkste taak gezien.

Taken die niet zo leuk zijn, blijven vaak het langst op het lijstje staan. Werknemers blijven deze taken namelijk maar uitstellen. Misschien ook wel leuk om te weten is dat werknemers op dinsdag rond vier uur in de middag het minst alert zijn.

Bron: NU.nl