Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 644 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Openheid naar werkgever zorgt voor motivatie

Dinsdag 25 november 2014 - Tara Stokdijk

Uit onderzoek van de Michigan State University is gebleken dat eerlijkheid tussen de werknemer en de baas leidt tot betere prestaties. Dit onderzoek werd gehouden onder 280 werknemers.

Openheid tussen werknemer en werkgever is belangrijk, zelfs wanneer een werknemer zijn of haar werkgever niet mag. Wanneer de baas en de werknemer verschillend denken over hun werkrelatie zou de werknemer minder gemotiveerd zijn dan wanneer dit niet zo is.

"Sommige mensen zullen zeggen dat het beter om te doen alsof de werkrelatie goed is, maar uit het onderzoek blijkt dat het tegenovergestelde waar is. Uiteindelijk is het beter voor iedereen dat ze weten waar ze staan en hoe ze over elkaar denken", zegt Fadel Matta, een van de onderzoekers, hierover.

Bron: Nu.nl