Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 649 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Pesten op de werkvloer nog steeds taboe

Maandag 27 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Gepest worden op het werk is nog steeds een groot taboe. Dat zegt Laura Willemse van Stichting Pesten op de Werkvloer. Wanneer er binnen een bedrijf wordt gepest willen werkgevers dit vaak niet toegeven. Het zou gênant zijn. Toch komt pesten op de werkvloer erg vaak voor.

Volgens onderzoek van CNV en Universiteit Twente wordt ruim 17 procent van de Nederlandse werknemers gepest, zo’n 250.000 tot 350.000 mensen. In de helft van de gevallen pest de leidinggevende mee.  Pesten komt dus erg vaak voor, maar slechts de helft van de bedrijven heeft een beleid tegen pesten.

De stichting van Willemse gaat samenwerken met de Vrije Universiteit  om het pestgedrag op een positieve manier tegen te gaan. Donderdag presenteren zij een stappenplan gebaseerd op principes uit de gedragstherapie. Dit model beloont positief gedrag, het straft pestgedrag niet af.

Bron: Nu.nl