Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 827 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Pesten op de werkvloer wordt eerder aangepakt

Donderdag 30 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft aangekondigd dat hij extra aandacht gaat besteden aan het pesten op de werkvloer. Dit zegt hij vandaag in een debat in de Tweede Kamer over arbeidsomstandigheden als een reactie op PvdA-Kamerlid John Kerstens.

Asscher had de maatregelen al op de agenda staan, maar pas voor 2016. Hij heeft nu besloten deze volgend jaar al te gaan nemen. Hij wil niet alleen het taboe rondom pesten op de werkvloer doorbreken, hij wil ook de inspectie van zijn departement inzetten bij bedrijven.

Meer dan 500.000 werknemers hebben te maken met pestgedrag op de werkvloer. Uit onderzoek is gebleken dat dit getal alleen maar groter wordt. Hierom heeft Asscher besloten om eerder in actie te komen tegen dit probleem.