Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Rijksmuseum strenge werkgever

Woensdag 13 februari 2013 - Charlotte Portielje

Een bijbaantje bij Rijksmuseum is blijkbaar best populair. Doordat de banen schaars zijn, worden werkgevers strenger en hebben ze de keuze uit vele sollicitanten. Wil je kaartjes verkopen of jassen ophangen in het Rijksmuseum, dan moet je eerst slagen in het spelen van een rollenspel.

De vacatures kaartverkoper en garderobe personeel zijn gewild. Op de 30 vacatures reageerden meer dan 1.600 mensen. Het museum organiseerde voor de sollicitanten een sollicitatiedag. Deze dag bestaat uit rollenspellen, interviews en debatten. De beste 30 worden aangenomen en kunnen 13 april beginnen met werken bij het Rijksmuseum.

Tijden het rollenspel wordt servicebehoefte, vriendelijkheid, representativiteit en taalkennis getest. Bijvoorbeeld sollicitanten die beweerden dat ze vloeiend Frans spraken, kunnen dit bewijzen tijdens het rollenspel. Verder wordt gekeken hoe het potentiële personeel omgaat met lastige bezoekers en hoe ze situaties aanpakken.

Dus als je binnenkort in het Rijksmuseum komt, wordt je jas met klasse opgehangen. Daarnaast kan je je kaartje kopen bij de topverkopers. Wie wilt dat nou niet?

 

Bron: Parool