Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 827 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Rookgedrag beïnvloedbaar

Dinsdag 16 april 2013 - Charlotte Portielje

Jongeren worden sterk be´nvloed door vrienden en familie op het gebied van roken. Vooral vrienden in de eerste klassen van de middelbare school hebben sterke invloed. Naarmate het kind ouder wordt, daalt de invloed van buitenaf.

Naast vrienden op de middelbare school hebben ouders ook tijdens de hele middelbare school periode invloed op het rookgedrag. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Southern California. Tijdens het onderzoek werden duizend Amerikaanse leerlingen gevolgd vanaf hun 11de tot hun 37ste jaar. Er werd tijdens de middelbare school periode gevraagd hoeveel vrienden er rookten en hoeveel ze zelf hadden gerookt.

De uitkomsten van het onderzoek lieten zien dat hoe jonger de leerling is des te be´nvloedbaarder hij of zij is. Daarnaast bleek dat meisjes sneller worden be´nvloed dan jongens .

Bron: AD

Trefwoorden: Ouders Invloed Roken Vrienden