Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Slaap lekker, lang

Dinsdag 26 februari 2013 - Charlotte Portielje

Waarschijnlijk neem je jezelf ook vaak genoeg voor om op tijd te gaan slapen. Als het erop aankomt heb je toch nog een druk programma of lig je te draaien in je bed. Maar goed slapen is belangrijker dan dat sommige mensen denken.

Een normale nachtrust telt dik 8 uren slaap. Wanneer mensen voor langere tijd minder dan 6 uur slaap hebben kan dat ertoe leiden dat bepaalde genen niet goed gaan werken. Voorbeelden hiervan zijn de stofwisseling, stressfactoren, het immuunsysteem en het dag- en nachtritme. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey, wat gedaan is door wetenschappers.

Een power nap kan ook al veel verschil maken op je concentratie en humeur. Vijftien twintig minuten kan al zorgen voor positief resultaat. Wil je dus iets geconcentreerder op je werk, school of stage zitten? Slaap dan een goede nacht van 8 uur lang. Als je niet aan de 8 uur kan komen, kan je altijd nog proberen een power napje in te lassen.

Bron: Nu.nl