Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 753 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Steeds meer jongeren werken het hele jaar door

Woensdag 3 september 2014 - Tara Stokdijk

Vroeger was het heel normaal om als jongeren alleen in de schoolvakanties een bijbaan te nemen. Tegenwoordig werken steeds meer jongeren het hele jaar door. De financiële toestand van de ouders is hier een oorzaak van.

‘Gezinsinkomens staan onder druk.’ zegt Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt van Tilburg University. Ouders hebben niet altijd meer de mogelijkheid om aan alles mee te betalen. Zomervakantie, rijlessen en telefoonabonnementen zijn zaken waar jongeren tegenwoordig vaker zelf voor sparen. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om  naast school, bijvoorbeeld in het weekend of ’s avonds te werken. Vroeger was dit anders. ’30 jaar geleden kwam het voor dat jongeren alleen in de vakantie gingen werken, en dat ze daarvan bijvoorbeeld een stereo kochten .’zegt Ton Wilthagen. Door hogere uitgaven van jongeren en door dat ouders niet meer willen of kunnen bijdragen, werken jongeren tegenwoordig veel meer.

Bron: Telegraaf