Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Steeds minder leer-werkplekken

Dinsdag 14 mei 2013 - Charlotte Portielje

Een bepaalde mogelijkheid van studeren is werken-leren. Je combineert je studierichting met je opleiding. Vier dagen in de week werk je dan, om zo werkervaring op te doen, en één dag ga je naar school toe. Voor studenten vaak een fijne manier, want zo verdien je ook aardig wat. Alleen wordt werken-leren steeds moeilijker.

Het aantal leer-werkplekken neemt in een snel tempo af. Vooral de technische mbo-studenten zijn hier de dupe van. Nederland heeft de komende jaren tienduizenden technische studneten nodig, maar helaas werken bedrijven tegen.

Niet alleen de technische sector heeft hier last van, alle leer-werkplekken dalen. In de technische sector is de daling wel het grootst. Vergeleken met vorig jaar is het aanbod van leer-werkplekken gehalveerd naar 20.000.

 

Bron: RTL