Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Student als betaald kleinkind

Donderdag 16 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Eva van Sloten is initiatiefnemer van Oud&Jong, een service die eenzame ouderen koppelt aan studenten. Studenten krijgen hier uurloon voor dat betaald wordt uit het persoonsgebonden budget (pgb) van de ouderen.

De studenten en de ouderen worden aan elkaar gekoppeld op basis van interesses en persoonlijkheid. Er gaat dan ook een intakegesprek aan vooraf. Zo wordt gekeken wie het best bij wie past.

‘Dit is de enige manier waarop we in deze tijd kunnen zorgen dat ouderen krijgen wat ze verdienen.’ zegt Eva over haar initiatief. Ze heeft al veel positieve reacties gehad op Oud&Jong. Nu vindt het initiatief alleen plaats in Amsterdam en in Utrecht maar bij succes breidt zij graag uit.

Bron: Metro