Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 820 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Studenten meer kans op bijbaan

Dinsdag 24 december 2013 - Sharon Kardjo

Studenten weten maar al te goed dat het niet zo gemakkelijk is om een bijbaan te vinden. Voor het eerst in jaren is het aantal bijbanen voor studenten enorm gestegen. Dit jaar vonden ruim 30.000 studenten werk via uitzendbureau Studentenwerk. In 2012 waren dit er nog maar 20.000.

De instroom van starters lag een lange tijd stil door de crisis. Uitzendbureau Studentenwerk laat weten dat het nu steeds beter gaat. ‘’Jongeren kunnen steeds vaker direct na hun studie aan de slag.’’

Aan het einde van het jaar willen veel mensen overstappen naar een andere energieleverancier of kiezen veel mensen toch voor een andere zorgverzekering. Callcenters hebben het in deze periode extra druk en dit creert meer werk voor studenten.

Ook logistieke bedrijven hebben tegenwoordig veel werk voor studenten en het is de laatste tijd erg populair onder hen geworden. Studenten moeten dan bijvoorbeeld bestellingen bij webwinkels met de hand uit het magazijn halen. Zeker tijdens het einde van het jaar is er erg veel vraag naar studenten.

Bron: NU.nl