Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Studeren en een bijbaan

Woensdag 17 april 2013 - Charlotte Portielje

Studeren kost veel tijd, maar toch hebben veel studenten nog tijd over om een bijbaantje te hebben dat blijkt uit onderzoek. Eén op de vijf studenten heeft geen bijbaantje. Studenten hebben blijkbaar het geld hard nodig.

Wat opvallend is, is dat thuiswonende studenten vaker een bijbaantje hebben vergeleken met uitwonende studenten. Je zou denken dat studenten die op zichzelf wonen het geld harder nodig hebben. Misschien zorgen de huiselijke taken ervoor dat er geen tijd over is om ook nog te werken ernaast.

Het onderzoek is afgenomen onder meer dan 600 studenten. Maar liefst 80% heeft een bijbaantje. Hbo’ers hebben vaker een bijbaantje vergeleken met wo-studenten. Gemiddeld werkt een student 12 uur per week. Van de hbo-studenten werkt 11% bij een uitzendbureau, bij wo-studenten ligt dit percentage hoger. Wo-studenten werken dus vaker bij een uitzendbureau.

 

 

Bron: studenten.net