Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Turn up the radio

Dinsdag 18 september 2012 - Merely van der Drift

Het hoort standaard op een bureau in een bedrijf, de radio. Altijd lekker om te werken met een muziekje op de achtergrond. 83 procent van alle werkende luistert naar muziek tijdens het werken. Dit komt uit recent onderzoek van Randstad.

In 2007 luisterde 70 procent naar de radio terwijl ze productief bezig waren. Een stijging van 13 procent dus. Naast de standaard radio wordt de eigen muziek ook steeds populairder. Mensen zonderen zich af en gaan lekker met oordopjes in hun oren hard werken. 71 procent van de ondervraagden vindt dat hij of zij beter werkt door de muziek. Er is niet onderzocht of dit ook werkelijk zo is. Vaak is het per persoon verschillend. De ene wordt afgeleid door de herrie om zich heen en luistert daarom via de oordoppen. De ander wil juist een lekker rustig muziekje op de achtergrond en weer een ander kan het beste werken in stilte. Het is een kwestie van afstemmen met je collega’s.

De meest geluisterde radiozenders zijn radio 538 gevolgd door Skyradio. Deze lijst is eigenlijk al jaren hetzelfde, met af en toe een verandering. Het is niet duidelijk wat werklieden het meest luisteren. Uit een onderzoek van muziekpsycholoog Anneli Haake luistert 30 procent van de ondervraagden naar muziek en bijna iedereen vindt dan ook dat dit gewoon moet blijven.  

Bron: www.intermediair.nl