Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 804 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Uiterlijk zegt veel over professionaliteit persoon

Donderdag 13 juni 2013 - Charlotte Portielje

Uit een nieuwe Australische studie blijkt dat het uiterlijk (in het bijzonder het kapsel) veel zegt over de professionaliteit van een werknemer. Bijna driekwart van de werknemers zegt dat ze letten op het kapsel van collega’s. Wat echt funest blijkt te zijn voor je carrière is rood haar…

Je kan je haar beter in een staart of knot doen wanneer je gaat werken of solliciteren. Dit zorgt ervoor dat je er deskundiger uitziet. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen en de mannen beweert dat ze beter presteren wanneer ze er beter uitzien.

Uiterlijke verzorging is belangrijk voor je carrière, dat beweert etiquette-expert Anna Musson. Wanneer mensen er goed verzorgd uitzien wordt vaak de link gelegd dat ze ook op hun werk gedisciplineerd te werk gaan. Tevens laat je met een verzorgd uiterlijk ook vaak een goede indruk achter bij je baas.

 

Bron: AD