Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 820 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Vakbonden bezorgd om robotisering Albert Heijn

Maandag 20 oktober 2014 - Tara Stokdijk

FNV Handel en CNV Dienstenbond zijn bezorgd om de automatisering van de distributiecentra van Albert Heijn. Albert Heijn zou te weinig geld uit trekken voor het personeel dat hiermee te maken gaat krijgen. Cao-onderhandelingen kunnen hierdoor vast lopen. Dit brengen zij vrijdag naar buiten.

Het distributiecentrum in Nieuwegein wordt gesloten en die in Zaandam wordt gemechaniseerd. Hierdoor staat de werkgelegenheid onder druk. Volgens de bonden moet er geld komen voor de medewerkers die hierdoor hun baan verliezen.

De bonden vragen om een hogere ontslagvergoeding voor de medewerkers. Eerder beloofde Albert Heijn nog ontslag bescherming voor het personeel, maar volgens de bonden komt hier niks van terecht.

Bron: NuZakelijk