Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Vrouwen kunnen beter leiding geven

Woensdag 3 april 2013 - Charlotte Portielje

Een man of vrouw als baas, het kan verschil uitmaken. Een Canadese professor is ervan overtuigd dat vrouwen beter zijn als baas. De professor deed onderzoek voor een internationaal tijdschrift. Hierbij keek hij naar de verschillen bij vrouwelijke- en mannelijke bestuursleden.

Het onderzoek was voornamelijk gericht op het besluitvormingsproces. Uit het onderzoek blijkt dat het in dienst nemen van een vrouw een slimme zet is. Vrouwen zijn leergieriger en bekijken dingen vaker oplossingsgericht dan mannen.

Heb je een vrouw als baas? Dan heb je als werknemer geluk. Vaak wordt er door een vrouwelijke baas beslissingen gemaakt, welke gunstig is voor het gehele bedrijf inclusief alle werknemers. Daarnaast betrekken vrouwelijke bazen vaak hun werknemers bij besluitvormingsprocessen. Dit zorgt ervoor dat er binnen het bedrijf meer een groepsgevoel ontstaat.

Als laatst blijkt dat vrouwen vaak nieuwe strategieŽn uitproberen en mannen vaak houden aan traditionele regels. Een vrouwelijke baas zorgt dus ook voor wat meer uitdaging en vrijheid op het werk. Vrouwen durven in het bedrijfsleven wat meer risico’s te nemen en mannen spelen liever op ‘save’.

Bron: AD

Trefwoorden: Baas Leidinggeven Vrouw Man