Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 839 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten

‘Wat zie jij er leuk uit’

Vrijdag 1 maart 2013 - Charlotte Portielje

Het is zover, het is vandaag weer nationale complimenten dag! Wat is er nou leuker dan heel de dag complimenten te krijgen en te geven? Misschien is de spontaniteit er een beetje af omdat er speciaal een dag voor is ingelast, maar toch.

Het klinkt zo makkelijk, maar het gebeurt in praktijk toch weinig. Het zit blijkbaar niet in onze aard. Toch heeft het geven van een compliment een positief effect. Het werkt motiverend, stimulerend en geeft de mensen iets meer zelfvertrouwen.

Soms vind ik dat veel mensen meer kritiek kunnen geven dan complimenten. Het is misschien nuttiger en belangrijker om te laten weten wanneer iets niet goed gaat of beter kan, maar het kan demotiverend werken.

Mensen hebben denk ik sterk de behoefte om gewaardeerd te worden. Je hoort vaak dat relaties stuk gaan of werknemers ontslag nemen als gevolg van gebrek aan waardering. Maar goed, wie weet is dat vandaag anders. Geef dus vandaag persoonlijke, eerlijk en gemeende complimentjes. Waarschijnlijk ontvang je er dan ook wel een paar. Hoe mooi zou het zijn als het elke dag complimentendag was, geen gek idee toch…