Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 695 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Werkloosheid gestegen met 6,5%

Donderdag 16 augustus 2012 - Merely van der Drift

De werkloosheid in juli is gestegen tot 6,5%. Voor het eerst sinds 1996 zijn er meer dan een half miljoen mensen werkloos. Dit bleek uit een onderzoek van het CBS.

Het aantal WW-uitkeringen is met zevenduizend gestegen. Dit betekent dat er nu 298 duizend WW-uitkeringen zijn. Veel mensen raakten hun banen kwijt, maar relatief waren er minder mensen die ook weer een baan vonden. Hieronder in de grafiek kun je het aantal WW-uitkeringen en de werkloze beroepsbevolking zien sinds 2003.

De grootste stijgingen in de WW-uitkeringen waren in Zeeland ( 21,4% ) en Overijssel ( 22,9% ). Terwijl in Leiden de jeugdwerkloosheid daalt, stijgt het in Twente juist dramatisch. Qua sectors waren de bouw ( 57,8% ) en de zorg ( 28,2% ) de grootste stijgende. De horeca was ook behoorlijk met 24,6%.

Bij de jongeren zitten er nu 54 procent meer in een uitkering dan vorig jaar. Veel afgestudeerden zijn net van school af en zijn op zoek naar een baan, maar hebben zich nog niet geregistreerd. In werkelijkheid ligt dit percentage dus nog veel hoger. Ondanks de verontrustende cijfers passen veel schoolverlaters ( 78 % ) niet hun studiekeuze aan. Ook al zijn er in andere sectoren nog wel genoeg banen. Dit bleek uit onderzoek van Eenvandaag.

Bron: www.cbs.nl


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle