Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Werklozen jongeren misschien baan bij politie

Maandag 4 maart 2013 - Charlotte Portielje

De PvdA Leiden heeft een idee bedacht om de werkloze jongeren toch bezig te houden. De werkloze jongeren gaan de agenten helpen door administratief werk over te nemen. Ze kunnen dus twee jaar stage gaan lopen bij de politie. Hierdoor doen ze gelijk werkervaring op.

Doordat de jongeren het administratieve werk kunnen overnemen van de politie, heeft de politie zelf tijd over voor andere dingen. Gevolg hiervan is dat we waarschijnlijk in Leiden meer politie op straat zullen tegenkomen. Tenminste dit gebeurt alleen wanneer het idee van de PvdA wordt goedgekeurd. Het voorstel ligt momenteel bij de B en W.

Leiden is niet de eerste met dit plan. In 2011 is namelijk dit project eerder van start gegaan in Assen. Hier werken 11 jongeren bij de politie die eerder geen baan hadden. De PvdA vraagt B en W om het idee te bespreken met de politie. Wie weet wordt het zo’n succes dat het in meerdere steden wordt ingevoerd.

Bron: NOG