Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 804 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Zelf lunch meenemen naar werk

Woensdag 3 februari 2016 - Gianna

Steeds meer werknemers nemen zelf hun lunch mee naar hun werk. Het gaat nu al om acht op de tien werknemers die dit doet.

Bijna de helft van werknemers eet de zelf meegenomen lunch op in het bedrijfsrestaurant. De reden hiervan zou voornamelijk om de gezelligheid gaan. Eén op de tien werknemers koopt dagelijks zijn/haar lunch in de kantine. Dit blijkt uit een onderzoek die is afgenomen onder 59.000 respondenten. Naast de kantine wordt er vooral door werknemers die in de twintig zijn hun lunch in de supermarkt gekocht.

De reden dat veel werknemers hun lunch zelf meenemen zou ook wel kunnen komen door de hoge prijzen in de bedrijfskantines. Deze prijzen zijn alleen al in de afgelopen tien jaar gestegen met 53%.

Werknemers in de twintig zouden wel sneller hun lunch in de bedrijfskantine kopen als de prijzen zouden dalen. Deze prijzen zullen hoogstwaarschijnlijk niet gaan dalen omdat werkgevers niet langer de lunch willen subsidiëren.

 

 

Bron: nu.nl