Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 636 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Zestig procent van mensen met technische opleiding heeft technische baan

Maandag 15 juni 2015 - Sven de Haas

Zestig procent van de 1,4 miljoen mensen met een technische opleiding heeft ook een technisch beroep. Dit is gebleken uit een onderzoek van het CBS.

Uit het onderzoek bleek ook dat er in totaal 1,8 miljoenen mensen met een technische opleiding zijn. Ook zijn er veel mensen werkzaam in de technische branche die geen technische opleiding hebben gedaan. Namelijk de helft van de mensen die werkzaam zijn in de branche.

Software- of applicatieontwikkelaar, bouwarbeider ruwbouw en machinemonteur zijn de meest voorkomende beroepen. Laag- en middelbaar opgeleide technici die niet werkzaam zijn in de technische branche zijn vaak chauffeur, winkelverkoper of ongeschoold arbeider. Bij hooggeschoolde technici hebben vaak een gespecialiseerde baan in e administratie, industrie, marketing of ze zijn leidinggevende.

Bron: CBS.nl