Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 826 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Zwangere vrouwen gediscrimineerd op het werk

Vrijdag 24 mei 2013 - Charlotte Portielje

Het College voor de Rechten van de Mens merkt dat er steeds meer meldingen van discriminatie op het werk worden gemaakt. Dit vooral door zwangere vrouwen. Afgelopen jaar is het met 60% gestegen.

Vrijdag werd het jaar verslag gepubliceerd van het College voor de Rechten van de Mens.  Daaruit bleek dat bijna de helft van de werkende moeders te maken heeft gehad met een vorm van discriminatie op de werkvloer tijdens de zwangerschap.

 Een voorbeeld van de discriminatie is dat 38% van de zwangere vrouwen die op het punt stonden om een contract te tekenen, het contract op het laatst toch nog werd gewijzigd. De meeste discriminatie op de werkvloer heeft te maken met het geslacht, handicap en de leeftijd.

Bron: Powned